HUSTÁ KARFIOLOVÁ POLIEVKA
Čo budeme potrebovať:
(2,5 l polievky)
½ veľkej hlávky karfiolu
2 stredné mrkvy
1 veľká cibuľa
3 PL jemných ovsených vločiek
3 PL kukuričnej krupice
1 ČL olivového oleja
1 PL masla
bylinková soľ
vegeta natur (bez glutamanu)
1,5 l vody
Postup:
Umytú a nakrájanú zeleninu (stačí na väčšie kúsky) zalejeme vodou. Pridáme bylinkovú soľ, vegetu, olivový olej a varíme cca 15 min. Keď je zelenina mäkká, pridáme vločky a krupicu, necháme 2-3 min. zmäknúť a všetko dobre rozmixujeme. Pridáme maslo a premiešame. Ozdobíme čerstvými alebo mrazenými bylinkami.
Polievka je vhodná tak na obed, olovrant ako aj na večeru. Keď ju chceme mať ako hlavné jedlo, môžeme si pridať niekoľko PL uvarenej pohánky.