Enter your keyword

RYBA NA ŠALÁTE

RYBA NA ŠALÁTE

RYBA NA ŠALÁTE

Čo budeme potrebovať:

čerstvá alebo mrazená ryba

citrón

maslo

bylinková soľ

 

hlávkový šalát

rukola

cherry paradajky

slnečnicové semienka

tekvicový olej

Postup:

Rybu osolíme morskou soľou zmiešanou so sušenými bylinkami (dá sa hotová kúpiť alebo si pripravíme vlastnú). Na vrch poukladáme plátky masla a kúsky citrónu. Dáme piecť na 30-40 min. (podľa ryby) na cca 180 stupňov.

Šalát pripravíme zmiešaním natrhaného hlávkového šalátu, rukoly a cherry paradajok. Posypeme nasucho opečenými slnečnicovými semienkami (pečieme, kým nie sú jemne hnedé) a polejeme tekvicovým olejom.

Toto jedlo je vhodné tak na obed ako aj večeru. Stačí si len prispôsobiť porciu.

Dobrú chuť!