RYBA NA ŠALÁTE
Čo budeme potrebovať:
čerstvá alebo mrazená ryba
citrón
maslo
bylinková soľ
hlávkový šalát
rukola
cherry paradajky
slnečnicové semienka
tekvicový olej
Postup:
Rybu osolíme morskou soľou zmiešanou so sušenými bylinkami (dá sa hotová kúpiť alebo si pripravíme vlastnú). Na vrch poukladáme plátky masla a kúsky citrónu. Dáme piecť na 30-40 min. (podľa ryby) na cca 180 stupňov.
Šalát pripravíme zmiešaním natrhaného hlávkového šalátu, rukoly a cherry paradajok. Posypeme nasucho opečenými slnečnicovými semienkami (pečieme, kým nie sú jemne hnedé) a polejeme tekvicovým olejom.
Toto jedlo je vhodné tak na obed ako aj večeru. Stačí si len prispôsobiť porciu.