ĽAHKÝ OBEDNÝ ŠALÁT S POHÁNKOU
Čo budeme potrebovať:
4 porcie
1/2 hlávky listového šalátu
½ hlávky ľadového šalátu
1/2 balenia rukoly
cherry paradajky
pór (podľa chuti)
syr (typu Cheddar)
1-2 PL olivového oleja
1/2 balíka (250 g) uvarenej pohánky
Postup:
Do veľkej misy natrháme listy šalátu, pridáme rukolu, cherry paradajky, kolieska póru, pokvapkáme olejom, premiešame a zľahka primiešame vychladnutú alebo ešte teplú pohánku. Na záver posypeme hoblinkami syra.
Poznámka: Pre dosiahnutie plnohodnotného jedla na obed odporúčame dať si pred týmto šalátom ešte polievku, napr. hustú karfiolovú. Recept nájdete tu http://vitelier.sk/recepty/994/. Vločky a krupicu je možné nahradiť napríklad pohánkou. Inak je samostatný šalát vhodný ako olovrant alebo ľahká večera.