DUSENÁ TEKVICA S CUKETOU
Čo budeme potrebovať:
(4 porcie)
1/2 tekvice
½ cukety
2 stredné mrkvy
1/2 balíka uvareného cíceru (250 g suchého)
1/2 ČL soli
1/2 ČL vegety (bez glutamánu)
1 ČL bylinkového korenia
2 ČL karí korenia
2 PL olivového oleja
1 ČL masla
pažítka na posypanie
údený ovčí syr/tvrdý syr (Cheddar)
uvarená ryža (500 g suchej)
Postup:
Tekvicu a cuketu nakrájame na kolieska, ošúpeme, vykrojíme stred a pokrájame na kocky. Soľ, vegetu a bylinkové korenie zmiešame, vysypeme na kocky a dobre premiešame. Na panvici zohrejeme olej s maslom a zľahka osmažíme na tenké kolieska nastrúhanú mrkvu. Jemne osolíme a posypeme karí korením. Pridáme tekvicu a cuketu a dusíme za občasného miešania asi 15 min. Pridáme uvarený cícer, ktorý sme si vopred na niekoľko hodín (aspoň 3-4) namočili a následne uvarili v osolenej vode (cca 40 min.). Na záver pridáme údený alebo tvrdý syr a necháme jemne roztopiť.
Zmes podávame napríklad s ryžou (môže byť aj pohánka alebo cestovina). Na tanieri posypeme ešte pažítkou.
Jedlo je vhodné ako obed alebo večera.