Enter your keyword

CÍCEROVÁ RYŽA S CIBUĽKOU

CÍCEROVÁ RYŽA S CIBUĽKOU

CÍCEROVÁ RYŽA S CIBUĽKOU

Cícerová ryža s cibuľkou_1

Čo budeme potrebovať:

(1 porcia)

1 miska uvarenej ryže
5-7 PL uvareného cíceru
1/2 menšej červenej cibule
1 PL masla
morská soľ
vegeta (bez glutamánu sodného)

4-5 listov ľadového šalátu
2-3 cherry paradajky
1 ČL tekvicového oleja

Postup:

Ryžu, rovnako aj cícer uvaríme v jemne osolenej vode. Môžeme si uvariť aj do zásoby do chladničky na 2-3 dni a podľa potreby si vždy len časť odobrať na konkrétne jedlo.
V hrnci alebo na panvici rozpražíme maslo, pridáme cibuľku a jemne ju osmažíme. Pridáme ryžu a premiešame. Cícer si dáme do nádoby na mixovanie a spolu s trochou čistej vody alebo vody, v ktorej sa cícer varil (siaha cca do 1/4 cíceru) ho nahrubo rozmixujeme. Pridáme k ryži s cibuľou a všetko spolu premiešame. Podľa chuti dochutíme ešte vegetou.

Konzumujeme spolu so šalátom, ktorý pripravíme z natrhaných listov ľadového šalátu, pokrájaných paradajok a tekvicového oleja.

Toto jedlo je vhodné na obed, prípadne aj na večeru, ale v menšom množstve, keďže je to prevažne sacharidové jedlo.

Dobrú chuť!