GRÉCKY ŠALÁT S FAZUĽOU
Čo budeme potrebovať:
1 porcia:
1 paradajka
1/4 šalátovej uhorky
1/2 papriky (biela alebo zelená)
1 PL čiernych olív
50 g syru feta
1/4 cibuľe
1 ČL sušenej bazalky
1 PL olivového oleja
125 g fazule (suchej pred uvarením)
Postup:
Zeleninu nakrájame, pridáme cibuľu, olivy, syr feta, posypeme bazalkou a polejeme olivovým olejom.
Fazuľu namočíme na noc alebo cca 5-6 hodín do vody, ktorú následne zlejeme (obsahuje látky, ktoré nadúvajú) a uvaríme v novej osolenej vode do mäkka (30-40 min.)
Šalát možno s fazuľou zmiešať alebo podávať osobitne.
Jedlo je vhodné konzumovať na obed, olovrant aj večeru. Stačí len zvoliť vhodnú veľkosť porcie:)
Po zabalení do jednej alebo dvoch prenosných nádob je vhodné aj na cesty.