Enter your keyword

ĽAHKÁ VEČERA S RYŽOU NATURAL

ĽAHKÁ VEČERA S RYŽOU NATURAL

ĽAHKÁ VEČERA S RYŽOU NATURAL

Salat_vecera_2

Čo budeme potrebovať:

ryža natural
šošovica
sójové kocky
olivový olej
morská soľ
vegeta bez glutamanu
kari korenie /garam masala/
bazalka, oregano
balsamico ocot (tmavý hustý)
ľadový šalát
mrkva

Postup:

Ryžu, šošovicu a sójové kocky si môžeme podľa potreby uvariť vo väčšom množstve a rozdeliť na niekoľko porcií v priebehu jedného alebo aj viacerých dní.

Ryžu a šošovicu premyjeme a uvaríme (každé samostatne) vo vode osolenej morskou soľou s troškou olivového oleja (cca 1 ČL).
Sójové kocky uvaríme vo vode ochutenej morskou soľou, vegetou, kari korením alebo garam masala, bazalkou a oreganom. Po uvarení scedíme a niekoľkokrát pritlačíme vareškou o stenu hrnca, aby sme vytlačili prebytočnú vodu, ktorú ešte vylejeme.

Do misky (pre jednu porciu)  odoberieme cca 8-10 PL ryže, 5-6 PL šošovice a 3-4 PL sójových kociek. Takto pripravený základ zmiešame s listami šalátu natrhanými na drobné kúsky, nastrúhanou mrkvou, premiešame s trochou olivového oleja a polejeme balsamico octom.

Jedlo je vhodné nielen na večeru, ale aj na obed, stačí len zväčšiť veľkosť porcie:)

Dobrú chuť!