ĽAHKÁ VEČERA S RYŽOU NATURAL
Čo budeme potrebovať:
ryža natural
šošovica
sójové kocky
olivový olej
morská soľ
vegeta bez glutamanu
kari korenie /garam masala/
bazalka, oregano
balsamico ocot (tmavý hustý)
ľadový šalát
mrkva
Postup:
Ryžu, šošovicu a sójové kocky si môžeme podľa potreby uvariť vo väčšom množstve a rozdeliť na niekoľko porcií v priebehu jedného alebo aj viacerých dní.
Ryžu a šošovicu premyjeme a uvaríme (každé samostatne) vo vode osolenej morskou soľou s troškou olivového oleja (cca 1 ČL).
Sójové kocky uvaríme vo vode ochutenej morskou soľou, vegetou, kari korením alebo garam masala, bazalkou a oreganom. Po uvarení scedíme a niekoľkokrát pritlačíme vareškou o stenu hrnca, aby sme vytlačili prebytočnú vodu, ktorú ešte vylejeme.
Do misky (pre jednu porciu) odoberieme cca 8-10 PL ryže, 5-6 PL šošovice a 3-4 PL sójových kociek. Takto pripravený základ zmiešame s listami šalátu natrhanými na drobné kúsky, nastrúhanou mrkvou, premiešame s trochou olivového oleja a polejeme balsamico octom.
Jedlo je vhodné nielen na večeru, ale aj na obed, stačí len zväčšiť veľkosť porcie:)