VÝDATNÉ POHÁNKOVÉ RAŇAJKY
Čo budeme potrebovať:
(1 porcia)
3 PL uvarenej pohánky
2 PL uvarenej šošovice
2 PL uvarenej fazule
1 PL nadrobno pokrájaného balkánskeho syra
2 ks na kocky pokrájanej reďkovky
2 PL na kocky pokrájanej šalátovej uhorky
1 ČL olivového oleja
1/2 ČL ľanových semienok
Postup:
Najprv si uvaríme pohánku, šošovicu a fazuľu. Najlepšie vo väčšom množstve, ktoré môžeme skladovať v chladničke a následne si už len odoberať na rýchlu prípravu jednotlivých pokrmov. Navyše, fazuľu je potrebné si vopred na niekoľko (cca 8 hodín) namočiť.
Potom si nakrájame syr a zeleninu a následne všetko dáme do jednej misky a premiešame so semienkami a olejom.
Jedlo môžeme okrem raňajok konzumovať napr. aj na olovrant.