Enter your keyword

VLOČKOVÉ MUFFINY

VLOČKOVÉ MUFFINY

VLOČKOVÉ MUFFINY

Vloc_pecenie (1)

Čo budeme potrebovať:

2 šálky vločiek (zmes ovsených, ražných, pšeničných) ochutených hrozienkami, orechmi, semiačkami, kokosom a pod.
2 šálky jemných ovsených vločiek neochutených
1 šálka smotanového jogurtu alebo kyslej smotany
1 šálka vody
1-2 banány
2 vajcia
1-2 PL medu
1 PL masla
štipka soli
½ ČL sódy bikarbóny (prípadne aj nemusí byť)
maslo na vymastenie formy

Postup:

Do mixéra nasypeme 2 šálky ochutených a 1 šálku jemných neochutených vločiek. Pridáme jogurt, celé vajcia a banány nakrájané na väčšie kusy. V šálke teplej vody rozpustíme med a maslo a vlejeme do zmesi. Pridáme soľ a prípadne aj sódu bikarbónu. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú zmes. Následne pridáme na zahustenie ešte 1 šálku jemných neochutených vločiek.

Zmes vylejeme do muffinových formičiek alebo košíčkov, prípadne na plech alebo do formy na pečenie (ak nie je teflónový povrch, môžeme dať papier na pečenie alebo vymastiť maslom), alebo do sklenenej zapekacej nádoby a pečieme na 180 stupňov cca 15 minút, resp. kým stred nie je suchý (v prípade, že forma na pečenie alebo zapekacia nádoba je menšia a cesto siaha vyššie, treba ho lepšie prepiecť, niekedy aj 30 až 45 min.).

Túto dobrotu si môžeme dopriať napríklad aj na desiatu alebo olovrant.

Dobrú chuť!