VLOČKOVÉ CHLEBÍKY S FAZUĽOU
Čo budeme potrebovať:
3 šálky jemných ovsených vločiek neochutených alebo zmesi rôznych vločiek (ovsené, ražné, pšeničné, sójové, …)
1 šálka zmesi orechov (vlašské, lieskovce, mandle,…) a semienok (ľanové, sezamové, slnečnicové, …)
1 šálka smotanového jogurtu alebo kyslej smotany
1 šálka vody
2 vajcia
štipka soli
maslo na vymastenie formy
Na chlebíky
1 šálka uvarenej fazule
1/2 kalrábu
1 PL tvrdého syra, napr. cheddaru
Postup:
Príprava chlebíkov:
Do mixéra nasypeme 2 šálky vločiek, zmes orechov a semienok, pridáme jogurt, celé vajcia a soľ. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú zmes. Následne pridáme na zahustenie ešte 1 šálku vločiek a znovu rozmixujeme.
Zmes vylejeme na plech alebo do formy na pečenie, resp. sklenenej zapekacej nádoby a pečieme na 180o C. Ak použijeme plech, pečenie trvá cca 15 minút. V prípade formy alebo zapekacej nádoby cesto siaha vyššie a treba ho lepšie prepiecť, preto ho pečieme, kým stred nie je suchý, cca 45 min.
Na tanier dáme niekoľko chlebíkov, fazuľu, pokrájaný kaleráb a syr.
Jedlo je vhodné na olovrant a večeru.