TUNIAKOVÝ ŠALÁT SO STRUKOVINOU
Čo budeme potrebovať:
2 porcie
200g strukoviny v suchom stave (cícer, fazuľa, sója, …)
1/2 hlávkového šalátu
2 stredné mrkvy
1 malý kaleráb
1 malá konzerva tuniaka
bylinkové korenie
olivový olej
tvrdý syr
Postup:
Šalát natrháme nadrobno, mrkvu a kaleráb nastrúhame na strúhadle vo veľkosti podľa chuti, pridáme tuniaka, ochutíme korením, polejeme olejom (olivovým alebo z tuniaka) a premiešame.
Podávame so strukovinou uvarenou domäkka v osolenej vode a syrom nakrájaným na malé hranolčeky.
Poznámka: Strukovinu môžeme pokvapkať tekvicovým olejom a celé jedlo ešte poliať hustým tmavým balsamico octom.
Jedlo je vhodné na obed, olovrant aj večeru. Stačí len zvoliť vhodnú veľkosť porcie:)