Enter your keyword

CÍCER NA KALERÁBE

CÍCER NA KALERÁBE

CÍCER NA KALERÁBE

Čo budeme potrebovať:

(4 porcie)

cícerová pasta:
10 PL uvareného cíceru
voda (v ktorej sa cícer varil)
1 PL masla

1 veľký kaleráb
tekvicový olej

Postup:

Cícer namočíme na niekoľko hodín (min. 4 hod.), vodu zlejeme, premyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Môžeme si uvariť viac cíceru do zásoby na niekoľko dní (uskladníme v chladničke).
Do nádoby na mixovanie dáme cca 10 PL uvareného cíceru, zalejeme asi do 3/4 vodou, pridáme maslo a rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú pastu.
Kaleráb nakrájame na štvrtiny a tie následne na plátky.
Každý kúsok kalerábu potrieme pastou, pokvapkáme tekvicovým olejom a môžeme podávať.

Jedlo je vhodné ako olovrant, ale aj raňajky, či ľahká večera.

Dobrú chuť!