Enter your keyword

“VYPRÁŠME” SI BUNKY POHYBOM

“VYPRÁŠME” SI BUNKY POHYBOM

“VYPRÁŠME” SI BUNKY POHYBOM

Opäť sme sa rozhodli vybrať niekoľko úryvkov z knihy “Nespěchejte do rakve“ od Tomáša Kašpara, tentokrát o význame pohybu pre naše telo.

„… EŠTE JEDNA POZNÁMKA K CHUDNUTIU:
Do tukov telo odkladá škodlivé látky (jedy). Pokiaľ začnete chudnúť, je nutné chudnúť pomaly a stále detoxikovať telo, inak uvoľnené toxíny môžu poškodiť vaše zdravie (mám na mysli pomáhať odvádzať toxíny z tela – dostatočným pitím čistej vody, konzumáciou vlákniny, ktorá na seba toxíny naviaže atď.) A telo zamorené jedmi nie je schopné chudnúť. Prirodzená detoxikácia je prvým predpokladom chudnutia.

… DRUHÁ POZNÁMKA K DETOXIKÁCII:
„Doktor Igor Bukovský vo svojej knihe „Hľadá sa zdravý človek“ na krásnom príklade popisuje význam pohybu pri detoxikácii: Než prišli do módy papierové sáčky, mali vysávače látkové vrecká. Po nejakom čase vysávač prestal sať – stratil ťah. Prečo? Látkové vrecko bolo preplnené, upchaté nečistotami. Bolo nutné vrecko vybrať, ísť s ním k smetnému košu a poriadne ním zatrepať – vyprášiť ho. Po vyprášení mal vysávač zas na nejakú dobu dobrý ťah. Viete ako sa bunka zbavuje toxínov? Úplne rovnako. Je nutné s ňou „zatrepať, vyprášiť ju“. Ako sa to robí? Pohybom! Stačí rýchla chôdza, tenis, plávanie, futbal, proste zamestnať svaly aspoň 3 krát za týždeň na 30 minút. Ak to nerobíme, bunka „nemá ťah“ (nepodáva výkon), trpí, živorí alebo umiera.“

Obezita alebo nadváha je však len jeden z príznakov, ktorými ľudia trpia dôsledkom nášho strašného stravovania.“


VITELIER:
Prečo sme uverejnili práve týchto pár riadkov? Veľa krát sa snaží lenivosť zvíťaziť nad našou túžbou vyzerať dobre, mať fantastickú postavu, kondičku, podávať perfektné výkony /aj v posteli J/, dožiť sa v optimálnom zdraví staroby = čo najdlhšie a aktívne si užiť naše deti, vnúčatá, pravnúčatá, … Poznám to z vlastnej skúsenosti. A vtedy, keď ma prepadne lenivosť, spomeniem si na príklad vrecka z vysávača a začnem cvičiť. A to trvá už od roku 2014, na ktorého začiatku som ešte vážil hrozivých 135 kg.

Rozhodol som sa však už nikdy nevrátiť do tých „ponurých“ čias a tieto myšlienky mi v tom veľmi pomáhajú!!!

 

ZDROJ: KAŠPAR, Tomáš. 2013. NESPĚCHEJTE DO RAKVE. 2. vyd. Brno: Akademie úspěchu, 2013. ISBN 978-80-904529-2-3