Enter your keyword

SMITHSONIT (UHLIČITAN ZINOČTANÝ)

SMITHSONIT  (UHLIČITAN ZINOČTANÝ)

SMITHSONIT (UHLIČITAN ZINOČTANÝ)

 

Vzhľad: perleťovo lesklý, podobný vrstvám hodvábnych bublín

Farby: ružový, levanduľový, zelený, modrozelený, fialový, hnedý, žltý, šedý, modrý

Náleziská: USA, Austrália, Grécko, Taliansko, Mexiko, Namíbia

 

 

Vlastnosti
Smithsonit je kameňom pokoja, pôvabu a dobrých koncov. Jeho prítomnosť sa prejavuje veľmi citlivo, pôsobí ako tlmič problémov. Jedná sa o vynikajúci kryštál na zdolávanie najvyššieho stresu. Pomáha mierniť následky duševného zrútenia.

Tento kameň je ideálny pre každého, kto mal ťažké detstvo a cítil sa nemilovaný a nechcený. Smithsonit lieči vnútorné dieťa a hojí dopad citového zneužívania a týrania. Presne a jemne odstraňuje citové zranenia. Dôsledky jeho činnosti sa ale prejavujú skúr vo zlepšení celkového pocitu než v absolútnom odstránení starých citových tráum. Na odhalenie všetkých súvislostí budete možno potrebovať pomoc ďalších kameňov. Jedná sa o vynikajúci kryštál pre zrodenie a znovuzrodenie. Dokáže liečiť neplodnosť.

Smithsonit uvádza do súladu čakry a posilňuje mentálne schopnosti. Ak ho počas mentálnej komunikácie držíte v ruke, dokážete intuitívne odhadnúť jej skutočnú cenu. Po umiestnení na korunnú čakru vás smithsonit spojí s s anjelskou ríšou.

Na duchovnej úrovni smithsonit podporuje rozvoj vlastností nutných pre každého, kto chce viesť ostatných, hlavne taktu. V citovej oblasti uzdravuje komplikované vzťahy. Jedná sa o vynikajúci kameň na zaistenie pokojného a vyváženého života, pretože v sebe nesie harmóniu, umenie diplomacie a schopnosť naprávať nepríjemné situácie. V telesnej oblasti smithsonit výborne účinkuje na imunitný systém. Dá sa tiež rozmiestniť ku všetkým rohom postele a jeden kúsok položiť pod vankúš alebo na nočný stolík. Mimoriadne dobre účinkuje v kombinácii s kúskom heliotropu alebo zeleného turmalínu upevneného na detskej žľaze.

Liečebné využitie

Smithsonit lieči poruchy imunitného systému, dutiny a poruchy trávenia. Uzdravuje tiež osteoporózu a pomáha proti alkoholizmu. Obnovuje pružnosť ciev a svalov. Používa sa tiež v kozmetickom a farmaceutickom priemysle.

Modrozelený smithsonit, ktorý vzniká vo vode dôsledkom galvanickej jej úpravy, lieči svojou schopnosťou spojiť vás s univerzálnou vše objímajúcou láskou citové aj iné zranenia. Jemne odstraňuje zlosť, strach a bolesť. Vyvažuje energetické pole medzi éterickým a emocionálnym telom. Prináša úľavu od návalov paniky. Pomáha dosiahnuť naplnenie túžob srdca, zlepšuje priateľstvo. Priaznivo sa prejavuje v pôrodníctve a pri výžive detí.

 

ZDROJ: http://www.vzostup.sk/smithsonit, 14.9.2015